Szolgáltatásaink

Ismerd meg a szolgáltatásainkat, tájékozódj a részletekről és hívj magabiztosan

Kapcsolat

A legtöbb szolgáltatásunk pontos árának meghatározásához helyszini szemle szükséges. Kérlek küldj nekünk közvetlen üzenetet, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy emailben!

  Részletes leírás

  A szolgáltatásainkról bővebben olvashatsz az alábbi menüpontokat lenyitva

  Felújítás

  A felújítás vagy új ház építése során fontos számos igényt figyelembe venni. Az egyik ilyen igény lehet az elektro szmog-mentesség, valamint a WIFI sugárzásának minimalizálása az éjszakai időszakban. Ezen kívül fontos lehet az is, hogy az otthonunkban lévő elektromos eszközök túlfeszültség elleni védelmet kapjanak, és hogy azok működése biztonságos legyen. Emellett figyelembe kell venni az energiahatékonyságot is, és különösen fontos lehet a konyhakert öntözése, valamint a kerti világítás is.

  A villanyszerelők munkáját számos szabvány határozza meg, és a kivitelezési folyamat során számos lépést kell végrehajtani. Először is a tervezés során kell meghatározni az elosztóberendezés helyét, valamint a kapcsolók, dugaszolóaljzatok és világítótestek kiállásainak elhelyezkedését. Ezután megkezdődhet a nyomvonal kialakítása, a szerelvénydobozok és kötődobozok beépítése, majd a kábelek és vezetékek behúzása. Az ellenőrző mérések elvégzése után elszámolás történik, majd sor kerül a szerelvények felszerelésére és az első üzembe helyezésre. Végül elkészülnek a megvalósulási tervek és a dokumentációk is.

  Összességében tehát számos igénynek kell megfelelni, amikor felújítunk vagy új házat építünk, és a villanyszerelési munkálatok során is számos kivitelezési fázist kell végrehajtani a biztonságos és hatékony működés érdekében.

  Ideiglenes mérőhely kialakítása

  Az építkezés elindítása nem mindig egyszerű, hiszen az áramellátás hiánya akadályozhatja a munkálatok megkezdését. A szomszédoktól kölcsönkért hosszabbítók veszélyesek lehetnek az életre és az építkezésre nézve, így egy ideiglenes mérőhely kialakítása elengedhetetlen a biztonságos munkavégzéshez.

  Az ideiglenes mérőhely kialakítása mindig a legújabb és legfejlettebb technikákat és megoldásokat követi, ami állandóan változhat és fejlődhet. Ennek a folyamatos nyomon követése és betartása biztosítja az előírásoknak való megfelelést, és a magas szintű biztonságot, amely szükséges az építkezés idejére a tulajdonosnak és a munkavállalóknak egyaránt.

   

  Villamos hálozat bővítése

  Bármikor előfordulhat, hogy szükségünk van egy új dugaljra, lámpára, vagy akár egy teljesen új villamos berendezésre. Azonban, ha az otthoni villamos hálózatunk bővítésekor nem vesszük figyelembe a műszaki szabványokat és a biztonsági előírásokat, az súlyos következményekkel járhat.

  A villamos hálózat bővítése mindig szakembert kíván. A munkát a villanyszerelők végzik, akik felmérik az igényeket, majd tervezik és kivitelezik a villamos hálózat bővítését. Az otthoni barkácsolás és a rosszul tervezett toldozgatás nagyon veszélyes lehet, hiszen az áramütés és a tűzveszély is fennáll.

  Ezért az új építésű házakban és felújításoknál is alapvetően fontos az áramellátási tervek kidolgozása és megfelelő dokumentálása. Csak így lehet biztonságosan bővíteni a villamos hálózatot. A szakemberek felmérik az áramfogyasztásunkat, az áramköröket, és elhelyezik az új kapcsolókat és aljzatokat. Mindez egy átlátható és biztonságos villamos hálózatot eredményez, amely tökéletesen illeszkedik az igényeinkhez.

  A villamos hálózat bővítése nem csak biztonságosabb, de energiatakarékosabb is lehet. A szakemberek segítenek kiválasztani azokat az eszközöket, amelyek a lehető legkevesebb energiát használják, így hosszú távon jelentős megtakarítást érhetünk el az áramszámlánkon.

  Tehát, ha otthonunkban új villamos berendezésekre, dugaljakra vagy lámpákra van szükségünk, mindig bízzuk a munkát a szakemberekre. Csak így lehet biztonságos és kényelmes otthont teremteni magunknak.

   

  Javítás, karbantartás

  Egy jól képzett és tapasztalt villanyszerelőnek nem csak a hibajavításra, de az előzetes felmérésre is kellene időt szánnia, amikor bármilyen villamos probléma merül fel. Fontos, hogy a szerelő ne csak a problémás területet vizsgálja meg, hanem a teljes villamos hálózatot átnézze és szemrevételezze. Ez segít azonosítani azokat a területeket, ahol veszélyes hibák vannak, és megelőzhetővé teszi a baleseteket és tűzeseteket. Emellett a szemrevételezés során készített jegyzőkönyv bizonyítékul szolgálhat a hálózat állapotára és a végzett munkára vonatkozóan. A jegyzőkönyv segít abban is, hogy a szerelő felelősségre vonható legyen, ha bármilyen probléma merül fel a későbbiekben. Tehát a villanyszerelőnek nem csak a probléma megoldása a feladata, hanem a megelőzésé is.

  Villamos hálozat védelme

  A villamosbiztonsági felülvizsgálat az áramütés elleni védelem, a szabványosság és a tűzvédelem tekintetében vizsgálja az otthonok és az épületek villamos hálózatait. A célja, hogy biztosítsa a megfelelőséget a műszaki és biztonsági követelményekkel, valamint a környezetvédelmi, tűzvédelmi, katasztrófavédelmi és munkavédelmi jogszabályokban előírtakkal.

  A villamos biztonsági felülvizsgálatot az alábbi esetekben szükséges elvégezni:

  • Az első ellenőrzéskor, amely az építés vagy a kivitelezés után következik be.
  • Az előírt rendszerességgel, amelyet általában 3-5 évente ajánlott elvégezni.

  A villamosbiztonsági felülvizsgálat elvégzése fontos, mivel segít megelőzni az áramütést, a tűzvészt, valamint az egyéb baleseteket és problémákat, amelyek az elégtelen villamos hálózatból eredhetnek. Ezért fontos, hogy a felülvizsgálatot rendszeresen elvégezzék, és bizonyosodjanak meg arról, hogy a villamos hálózat megfelelően működik és biztonságos.

  Tűzeset megelőzése

  „Cselekedj időben, mielőtt túl késő lenne! Az otthoni tűzeseteknek gyakran elektromos hálózati hibák az oka. A fogyasztói vezetékek rosszul kötött kötései, valamint a dugaljak és lámpatestek közötti rossz kapcsolatok veszélyeztetik otthonod biztonságát. Tartsd rendben a vezetékeket, ellenőrizd a csatlakozásokat, és győződj meg róla, hogy minden elektromos eszköz megfelelően működik. Vigyázz otthonodra, és óvd meg szeretteidet a tűzveszélytől.”

  Túlfeszültség-védelem kialakítása

  A látszat néha csalóka lehet – bár a villanyoszlopok és az elektromos vezetékek külső megjelenése rendben van, a láthatatlan elektromágneses mező továbbra is jelen van. Túlfeszültség keletkezhet különböző tényezők miatt, beleértve a kivitelezési hibákat, a kapcsolási tranzienseket és még a villámcsapásokat is. Azonban a megfelelő védelemmel elkerülhető az ilyen káros hatások. Ne hagyd, hogy a látszat tévedjen – a megfelelő védelemmel megóvhatod otthonodat és az elektronikai eszközeidet a túlfeszültség káros hatásaitól.

  Elektromos fűtés kialakítás

  Természetesen, a villanyszerelők ma már sokkal többet tudnak, mint csak elektromos hálózatokat javítani vagy telepíteni. A modern technológia fejlődésével a villanyszerelőknek lehetőségük van teljes fűtésrendszereket is telepíteni egy ingatlanban. Ez egyre népszerűbb megoldás, mert számos előnyt kínál más fűtési rendszerekkel szemben.

  Egyik ilyen előnye, hogy a villanyszerelő által telepített fűtési rendszer kezdeti beruházási költségei kedvezőbbek lehetnek, mint más típusú fűtési rendszerek. Például, egy gázkazán vagy olajfűtési rendszer telepítése sokkal drágább lehet, mint a villamos fűtési rendszer telepítése.

  Ezen kívül a villamos fűtési rendszer karbantartása is egyszerűbb lehet, mert kevesebb alkatrészre van szükség. Nincs szükség például gázcsövekre, égőkre vagy égéstermékre, amelyeknek karbantartása időigényes és költséges lehet. A villamos fűtési rendszer esetében nincs szükség ilyen alkatrészekre, így a karbantartás és a javítás egyszerűbb és olcsóbb lehet.

  Végül, a villamos fűtési rendszer nagy előnye, hogy környezetbarát lehet. Ha megfelelően van telepítve és karbantartva, akkor a villamos fűtési rendszer nem bocsát ki szennyező anyagokat, így kevésbé terheli a környezetet. Ezzel szemben, a gáz- vagy olajfűtési rendszerek káros anyagokat bocsátanak ki a környezetbe, ami hosszú távon negatív hatással lehet az egészségre és a környezetre.

  Összefoglalva, a villanyszerelők által telepített fűtési rendszerek számos előnnyel rendelkeznek más fűtési rendszerekkel szemben, beleértve a kezdeti költségeket, a karbantartást és a környezetbarát lehetőségeket. Ha szeretnéd telepíteni egy ilyen rendszert az ingatlanodban, javasolt szakemberrel konzultálni, hogy megtudják, milyen lehetőségeid vannak.

  Almérőhely kialakítása
  Klíma berendezés takarítása

  Miért fontos kitakarítani a klímát?

  A klímaberendezések rendszeres karbantartása és takarítása nemcsak az esztétikai megjelenést javítja, hanem a berendezés hatékonyságának növelése és az egészséges beltéri levegő biztosítása szempontjából is fontos.

  A klímák levegőt szívnak be és áramoltatnak át a berendezésen keresztül, majd visszajuttatják a helyiségbe. Ez azt jelenti, hogy a levegőben lévő szennyeződések, port, pollenek és baktériumok is bejutnak a klímába, és a rendszeres használat során felhalmozódnak a klíma belsejében. Ha nem takarítjuk rendszeresen a klímát, ezek a szennyeződések és baktériumok az áramló levegővel együtt áramolhatnak a beltérbe, ami rossz hatással lehet az emberek egészségére és a beltéri levegő minőségére.

  Ezenkívül, ha a klímaberendezés nem megfelelően van karbantartva, hatékonysága is csökkenhet, amely növelheti az üzemeltetési költségeket és megnövelheti a klíma élettartamának csökkenését. A rendszeres takarítás és karbantartás segíthet a klímaberendezés hatékony működésének fenntartásában, javítja a beltéri levegő minőségét, és csökkenti az üzemeltetési költségeket, illetve hosszabb élettartamot biztosít a klímaberendezés számára.

  Klíma telepítés

  A klíma telepítése általában a szakember feladata, mivel a telepítés bonyolult és potenciálisan veszélyes munkafolyamatokat foglal magában. Az alábbiakban összefoglalom a klíma telepítésének fontos lépéseit.

  1. Helyszín kiválasztása: Fontos, hogy a klímaberendezés megfelelő helyre kerüljön telepítésre. A helyszínnek meg kell felelnie a klíma méretének és a szükséges elektromos csatlakozásoknak.
  2. Kondenzvíz eltávolítása: A klíma működése során kondenzvíz keletkezik, amelyet el kell távolítani a beltéri egységből. Ehhez csatornát kell telepíteni a kondenzvíz elvezetésére.
  3. Kültéri egység telepítése: A kültéri egység a klímaberendezés legnagyobb része, és általában az épület külső részén van elhelyezve. A telepítés során fontos, hogy a kültéri egység biztonságosan legyen rögzítve, és megfelelő légáramlást biztosítson.
  4. Beltéri egység telepítése: A beltéri egység a klímaberendezés belső része, amely a helyiségben található. A telepítés során fontos, hogy a beltéri egység megfelelően legyen felszerelve és rögzítve a falon, valamint hogy megfelelő légáramlást biztosítson.
  5. Elektromos csatlakozás: A klímaberendezés megfelelő működéséhez szükség van elektromos csatlakozásra. A telepítés során a szakembernek meg kell győződnie arról, hogy a klímaberendezés elektromos csatlakozása biztonságos és megfelelő.

  Fontos megjegyezni, hogy a klíma telepítése szakértelmet igényel, és legjobb, ha egy szakképzett klíma-szakember végzi a munkát, aki megfelelően képzett és tapasztalt a klímaberendezések telepítésében.

  Biztonság technika kamera

  Biztonság technika kamera?

  A biztonságtechnikai kamerák (CCTV kamerák) fontos szerepet töltenek be a biztonságtechnikában. A biztonságtechnikai kamerák segítenek megfigyelni és felügyelni az épületet, a környezetet vagy a területet, és segítenek megelőzni a bűncselekményeket, és biztonságot nyújtanak a tulajdonosoknak és a felhasználóknak.

  Azonban a biztonságtechnikai kamerák telepítésekor fontos megfontolni a magánélet védelmét, mivel a kamerák által rögzített információk személyes adatokat tartalmazhatnak. Ezért a biztonságtechnikai kamerák telepítése előtt fontos a jogi követelmények és a magánélet védelmi szabályok betartása.

  A biztonságtechnikai kamerák telepítése és üzemeltetése során a következő biztonsági szempontokat kell figyelembe venni:

  1. Biztonsági tervezés: A biztonságtechnikai kamerák telepítésekor fontos a biztonsági tervezés. A kamerák elhelyezése és irányítása a tervezési folyamat során történjen meg, hogy a lehető legjobb biztonságot nyújtsa.
  2. Kamerák telepítése: A kamerákat olyan helyre kell telepíteni, amelyek biztonságosak és a lehető legjobb látószöget biztosítják, ugyanakkor tartsák tiszteletben a magánélet védelméhez kapcsolódó jogi előírásokat.
  3. Adatvédelem: A biztonságtechnikai kamerák által rögzített adatokat biztonságosan kell tárolni, és csak az engedélyezett felhasználók férjenek hozzá. A rögzített adatokat csak azonosított célból lehet használni.
  4. Karbantartás: A biztonságtechnikai kamerákat rendszeresen karbantartani kell, hogy biztosítsák a megfelelő működést és a lehető legjobb biztonságot.
  5. Szakemberi telepítés: A biztonságtechnikai kamerák telepítését és karbantartását szakképzett személyzetnek kell végeznie.

  Fontos megjegyezni, hogy a biztonságtechnikai kamerák telepítése és üzemeltetése szigorú jogi előírásokkal és magánéleti szabályokkal jár. A megfelelő szakértelemmel és előírások betartásával azonban a biztonságtechnikai kamerák nagyszerű eszközök lehetnek a biztonság.

  Általános kameracsomag ajánlataink
  -4 kamerás, felső közép kategóriás rendszerrel Fisotech nagylátószögű éjjelátó 1080P  AHD kamerákkal , 1TB HDD, 10 napos visszajátszással szünetmentes tápegységgel, zárható fémszekrényel 440.000Ft-tól
  -4 kamerás, csúcskategóriás HikVision IP éjjellátó 4k kamerákkal , 1TB HDD, 10 napos visszajátszással szünetmentes tápegységgel, zárható fémszekrényel 850.000Ft-tól
   
  Minden általunk felszerelt biztonságtechnikai eszközre 1 év gyártói garanciát vállalunk.
   
   
  Riasztó rendszerek:
  Kérje egyedi árajánlatunkat, Fisotech, Paradox riasztók beépítését vállaljuk kedvező áron, rövid határidővel.
   
  Kérje ingyenes felmérésünket!

  A biztonságtechnikai megoldások árai valóban eltérőek lehetnek attól függően, hogy milyen objektumot kell védeni, milyen elrendezéssel rendelkezik és milyen terep tulajdonságokkal bír. Mivel minden objektum más és más jellegű lehet, így általános árakat nehéz megadni.

  Az árak kialakításakor figyelembe kell venni a következő tényezőket:

  • Az objektum mérete, típusa és funkciója
  • Az objektum elrendezése, terepviszonyai
  • Az objektum környezeti viszonyai, például a közlekedési viszonyok és a parkolás lehetőségei
  • Az objektum védelmi igényei és a biztonságtechnikai megoldások minősége
  • Az objektum környezetében található közösségi tényezők, például az önkormányzati szabályozások

  A biztonságtechnikai megoldások árai ezeknek a tényezőknek a figyelembevételével alakulnak ki, és az árakat általában így is határozzák meg. Az árakról részletes információkat kaphatsz a biztonságtechnikai szolgáltatóktól, akik felmérik az objektumot, és az igényeidnek megfelelően egyedi ajánlatot készítenek számodra.

  Biztonság technika riasztó

  A biztonságtechnikai riasztók fontos szerepet töltenek be a biztonságtechnikában. A riasztórendszerek segítenek megelőzni a bűncselekményeket, és biztonságot nyújtanak a tulajdonosoknak és a felhasználóknak.

  A biztonságtechnikai riasztók telepítésekor fontos megfontolni a következő szempontokat:

  1. Az igények meghatározása: Az első lépés a biztonságtechnikai riasztó telepítésekor az igények meghatározása. Fontos tudni, milyen típusú riasztóra van szükségünk, és milyen jellemzőkkel kell rendelkeznie ahhoz, hogy megfelelő védelmet biztosítson az adott terület számára.
  2. Az ajtók és ablakok érzékelése: A legtöbb biztonságtechnikai riasztórendszer az ajtók és ablakok érzékelésével működik. Az érzékelők érzékenyek a nyitásra és zárásra, és amikor ez megtörténik, a riasztórendszer riasztást ad ki.
  3. Mozgásérzékelés: A biztonságtechnikai riasztórendszerek egy másik fontos eleme a mozgásérzékelők. Ezek érzékelik a mozgást az adott területen, és amikor mozgás észlelhető, a riasztórendszer riasztást ad ki.
  4. Távfelügyelet: A biztonságtechnikai riasztórendszerek egyes típusai lehetővé teszik a távfelügyeletet. Ez azt jelenti, hogy a riasztórendszer riasztása esetén egy távfelügyeleti központba küldi az értesítést, ahol szakemberek figyelik és reagálnak a helyzetre.
  5. Karbantartás: A biztonságtechnikai riasztórendszerek rendszeres karbantartása fontos, hogy biztosítsa a megfelelő működést és a lehető legjobb biztonságot.
  6. Szakemberi telepítés: A biztonságtechnikai riasztórendszer telepítését és karbantartását szakképzett személyzetnek kell végeznie.

  A biztonságtechnikai riasztórendszerek telepítése és üzemeltetése szigorú előírásokkal és szabályokkal jár. A megfelelő szakértelemmel és előírások betartásával azonban a biztonságtechnikai riasztórendszerek nagyszerű eszközök lehetnek a biztonság szavatolására.